100 jaar Tuindorp De Paasberg – Leo Feijten, 2019

Leo Feijten
Een Arnhemmer (1939) met veel verhalen en bezigheden. Aanvankelijk technisch opgeleid, maar omgeschoold tot psychosociaal therapeut. Gaf zelf al eerder twee boeken uit voor een selecte groep mensen over de Arnhemse wijk “De Paasberg”. Met zijn derde boek ”Ik geloof dat hij Hans heette” hoopte hij een groter publiek te bereiken. Echter door het faillissement van de uitgever bij het uitkomen hiervan, kwam het boek niet van de grond. Dat was een grote teleurstelling voor de schrijver en het was jarenlang onmogelijk tot een heruitgave te komen. Vanaf begin 2016 werd een vierde boek gepresenteerd met als titel “Meer dan een knijpkat” over de bekende handdynamo zaklamp van Philips, welke inmiddels meer dan 75 jaar geleden het licht deed stralen.
In 2018 is het 75 jaar na de beruchte kindertransporten vanuit kamp Vught op 6 en 7 juni 1943. Mede daarom en omdat de weg nu vrij is, wordt ”Glassplinters” uitgegeven. Dit boek is de heruitgave van zijn derde boek.

Continue reading

CD-Oud en Wijs Genoeg – Ronald Wisselo

Een CD van Ronald Wisselo, oud Paasberger. Op deze website is de song ‘Nostalgie’ te beluisteren, welke ook diende voor de achtergrondmuziek bij de films over de Paasberg in Arnhem. Maar er staan natuurlijk nog veel meer songs op de disc met geweldige luisterliedjes welke Ronald ook heeft gezongen in zijn gelijknamige theaterprogramma: ‘Oud en Wijs Genoeg’. Ronald bracht zijn jeugd door op de Paasberg. Hij woonde in de Herman Heijermansstraat 37.

Continue reading

Meer dan een knijpkat – Leo Feijten, 2015

De Philips knijpkat werd vanaf 1940 geproduceerd. In dit boek wordt niet alleen de technische kant van de knijpkat belicht, maar ook de geschiedenis van een deel van het Philips-Kommando in kamp Vught. Een indrukwekkend verhaal, verteld door Martha Mozes.
€19,95 Paperback

Continue reading

USB – Paradijs Paasberg – Leo Feijten

Aan alle Paasbergers, Oud-Paasbergers en geïnteresseerden. Mijn naam is Leo Feijten. Ik woonde vanaf 1939 tot 1956 op de Paasberg, Vondellaan 14. Mijn ouders en later mijn moeder als weduwe hebben daar nog gewoond tot 1984. In de achterliggende jaren ben ik nog regelmatig op de Paasberg geweest voor het… Continue reading